Online marketing audit

Ben je nog goed op weg?

Stuur bij op het rendement van je online marketing

Online marketing analyse

Iedere ondernemer laat online onbenut potentieel liggen. De vraag is alleen welke kansen je (nog) niet benut. Uit een analyse van je online aanwezigheid komen praktische adviezen zodat jij je online marketing proces en kanalen optimaal kunt inrichten.

Second opinion van je online marketing nodig?

Analyse van content en campagnes

Je online marketing statistieken vertellen of je campagnes en content je helpen je doelen te realiseren, die je in je strategie hebt gedefinieerd.

Analyseer bijvoorbeeld hoe goed je je doelgroep bereikt, of je kunt concurreren in zoekmachines, zichtbaar bent in Google Maps, de kijkduur van je video's en het interactieratio van je social post. En niet onbelangrijk: of je dit op een rendabele en duurzame manier doet.

Voor een optimaal effect van je campagnes en content is het belangrijk dat vorm, plaatsing, boodschap, targeting en biedstrategie op elkaar en je doelen en doelgroepen zijn afgestemd. Kun je hier hulp bij gebruiken? Roadmap helpt je om deze optimaal op elkaar af stemmen in een online marketing strategie.

content analyse en campagne analyse

Verbeter je online marketing rendement

Je online aanwezigheid vindt voor een groot deel buiten je website plaats, maar de bron van je campagnes is meestal je website. Om ervoor te zorgen dat je campagne-inspanningen zich terugbetalen, moet deze dus ook optimaal voor je werken. 
Een goede site-structuur, vindbaarheid en design verhogen het conversieratio aanzienlijk. Neem bij het analyseren van je website-prestaties dus zeker zaken als user experience, conversiepercentage, content, snelheid en vindbaarheid van je site onder de loep.

verbeter online marketing rendement

Een online marketing APK

Je hebt niets aan een garage die je alleen vertelt wat er mis is, er moeten ook noodzakelijke reparaties en onderhoud gepleegd worden om vol vertrouwen weer de weg op te kunnen.

Een audit van Roadmap omvat naast een analyse van prestaties duiding en beoordeling aan de hand van benchmarks en ervaring. Ook wordt een concreet stappenplan uiteengezet waarmee je aan de slag kan. Dit hoeven niet altijd verbeterpunten te zijn, dit kunnen ook optimalisaties zijn om uit te bouwen van wat je al goed doet, maar meestal een combinatie van beiden.

Als je niet goed weet waar je moet beginnen of hoe je met deze punten aan de slag kunt, volg dan een van de online marketing trainingen van Roadmap.

online marketing apk

Kosten en mogelijkheden

Roadmap hanteert een uurtarief van €60,- (afgerond per kwartier).
Meer informatie over tarieven en werkwijze.

Een audit heeft een vanaf-prijs van €60,- x 2 uur = €120,- per onderwerp, dit omvat een analyse en beoordeling op basis van benchmarks en ervaring. 
Een adviesrapport met praktisch toepasbare verbeterpunten om je kanaal te verbeteren, kost 2 uur extra. Een complete audit kost dus 2 uur per onderwerp.
Klap een thema uit om de onderwerpen te zien waarvoor je een audit kunt laten uitvoeren.  

User experience / interface (UX/UI)

Created with Sketch.

Hoe gebruiksvriendelijk is je website ingericht, met het oog op:

 • Mobiele bruikbaarheid (per pagina-template)
 • Design en elementen op je site (per pagina-template)
 • Structuur en navigatie

Content en SEO

Created with Sketch.

Hoe vindbaarheid is de content op je website: 

 • Domeinautoriteit-audit  (Off-site SEO & backlink-analyse)
 • Technische audit / Site crawl
 • Content-audit / On-site SEO
 • Concurrentie benchmark

Website prestaties

Created with Sketch.

Eventueel uitgesplitst per segment zoals doelgroep, kanaal of campagne:

 • Doelgroepstatistieken 
 • Gebruikersstatiestieken 
 • Acquisitiestatistieken 
 • Paginaprestaties
 • Gebeurtenissen en zoekopdrachten
 • Conversie-statistieken

Campagnes

Created with Sketch.
 • Advertentie-kwaliteit (score)
 • Advertentieprestaties (CTR, engagement, viraliteit)
 • Kosten (CPC, CPM, CPA) en conversiewaarde/kosten-verhouding (ROI, ROAS)
 • Doelvoltooing en attributie

Je marketing-motor in optimale conditie

Op basis van kennis, ervaring en benchmarks analyseer ik of de inrichting van je online marketing proces in optimale conditie is. Ik help je graag met een online marketing audit van je middelenmix en praktisch toepasbare adviezen. 


Bevalt mijn visie en wil je graag samenwerken? Neem dan contact op via het onderstaande formulier of mail naar: info@roadmap-marketing.nl. 

pascal van elteren

Lees ook:  ⚠️ - De tien meest gemaakte fouten in online marketing

Interessante marketing-links